Studio huren: niet meer beschikbaar Maalderijstraat in Leiden

  • 149 m2
  • 3 kamers
  • 21 Per direct
  • Onbepaalde tijd
Op deze pagina vind je alle informatie over deze Studio in Leiden. Als je vragen hebt kun je contact opnemen met de aanbieder.

In de bekende Meelfabriek treft u dit unieke loft-appartement aan van 149m2. Het object is gelegen in het Riffelgebouw, wat is uitgeroepen tot Rijksmonument. Gelegen op loopafstand van het centrum van Leiden. Dit is echt uniek verblijven in de stad!

Het Riffelgebouw is één van 10 monumentale panden op het complex van de voormalige Meelfabriek, ieder met haar eigen architecturale kenmerken. Het Riffellokaal wordt gekenmerkt door de stalen kolomconstructie. Het is compleet gerestaureerd en van binnen van top tot teen gestript en helemaal opnieuw opgebouwd met vooruitstrevende duurzaamheidsmaatregelen. Zo is het gehele gebouw goed geïsoleerd en voorzien van hoogwaardig dubbelglas in de originele stalen kozijnen, wordt de vloerverwarming en -koeling voor de zomer met bodemenergie geregeld, wordt energie teruggewonnen uit ventilatielucht en is de woning geheel gasloos. Comfortabel eigentijdse luxe in een rijksmonumentaal jasje met mooie details zoals stoere stalen constructies, grote raampartijen en metershoge plafonds.

De indeling van dit appartement is zeer ruim en open opgezet en benadrukt het typische loftgevoel. De riante living met Frans balkon loopt over in een ruime eethoek en de open keuken met kookeiland. De keuken is voorzien van geïntegreerde koel- en vriescombinatie, bakoven met fullsteam, geïntegreerde vaatwasser (alles van Neff), een inductiekookplaat met ingebouwde kookveldafzuiging (van Bora) en een Quooker.
Er zijn 2 slaapkamers, beide met een en-suite badkamer. Beide slaapkamers zijn voorzien van Porro kledingkasten en Nilson double boxspringbedden met hoofdbord (180x200cm). De badkamers zijn voorzien van inloopdouche, prettig wastafelmeubel met zitje en een toilet. Daarnaast is er een apart gastentoilet met fontein en een technische ruimte met wasmachine en droger uit de Exclusiv-lijn van Bosch. De gehele inrichting oogt prettig en comfortabel dankzij het ontwerp van Noort Interieur, aangelicht door verlichting van Modular Lighting Instruments en diverse decoratieve armaturen uit de collectie van Noort. Van de prachtige gietvloer tot de houten plafonds is dit appartement gevuld met luxe. Naast aandacht voor de high-end inrichting is ook extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo is de loft geheel gasloos en uitgevoerd met vloerverwarming en -koeling middels de warmte- en koude-bronnen.
Het complex heeft een afgesloten entree met video intercom, brievenbussen, toegang tot de lift en het trappenhuis.

Van verleden naar toekomst
Het Molengebouw dateert uit 1947 en het Riffellokaal dateert uit 1937. Vroeger stonden de gebouwen vol machines om het graan te malen en te verwerken. Om de oude fabrieksgebouwen geschikt te maken voor woonruimte zijn goed doordachte ingrepen gedaan naar de eisen van de moderne tijd, maar met behoud van het monumentale, industriële karakter. Zo blijft de mooie staalconstructie in zicht en heeft deze een speciale brandwerende en isolerende behandeling ondergaan. Het metsel- en voegwerk is gerestaureerd, de gevels, dak en vloeren zijn geïsoleerd. De mooie ranke kozijnen zijn met zorg verwijderd, gerestaureerd en voorzien van hoogwaardig isolatieglas en herplaatst. De originele houten plafonddelen zijn zo veel mogelijk behouden en waar nodig gerestaureerd.
Op de begane grond is plek voor horeca, workshop- en winkelruimte. Deze ruimtes grenzen aan De Meelfabriek Tuin en het toekomstige Plein en de Maalderijstraat naar het Singelpark.

Het Riffellokaal maakt deel uit van De Meelfabriek, een uniek herbestemmingsproject in Leiden. Hier worden oude gebouwen, veelal rijksmonumenten, nieuw leven ingeblazen en nieuwe gebouwen worden toegevoegd. Met een mix van wonen, werken en recreëren ontstaat een nieuwe levendige ontmoetingsplaats in de stad.

De eerste fase zal medio 2022 afgerond zijn. Dan is behalve het Molengebouw, Riffellokaal en Duwo-complex ook de Singeltoren opgeleverd en bewoond. De onderliggende garage is dan ook openbaar toegankelijk, de bovengelegen tuin beplant naar ontwerp van Piet Oudolf en het omliggende gebied aangelegd. De 2e fase zal 2024 worden opgeleverd, dan is ook het Meelfabriekplein en de Maalderijstraat begaanbaar als entreegebied voor het Riffellokaal.

Vooruitstrevend in duurzaamheid
De Meelfabriek staat te boek als schoolvoorbeeld van innovatieve gebiedsontwikkeling met respect voor monumentaal erfgoed en grote aandacht voor duurzaamheid. Hier woont u op een project waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van duurzame energiebronnen. Er wordt gewerkt met bodembronnen, warmte-koude-opslag, warmtepomptechniek en zonnecollectoren die voorzien in de energiebehoeften. De panden zijn volledig gasloos. Maar duurzaamheid gaat verder dan dit. Hergebruik van panden is in de basis al duurzamer dan nieuwbouw. Daar waar mogelijk behouden we de panden, daar waar gesloopt wordt voeren we dit af voor hergebruik elders. Bij de inrichting kiezen we voor kwaliteitsmaterialen zoals hoogwaardig dubbelglas en/of tripleglas voor energiebesparing, lage temperatuurverwarming, passieve vloerkoeling voor in de zomer, ledverlichting, warmteterugwinning uit ventilatielucht, etc. Daarnaast wordt elektrisch rijden gestimuleerd door het hoge aanbod van laadpalen voor alle bewoners en bezoekers. En worden alternatieve vervoersoplossingen gezocht en gestimuleerd. In alle lagen van het project zoeken we continue naar de juiste invulling en daarbij blijven we openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

Architectuur van wereldformaat
De eerste plannen werden geschetst door de befaamde architect Peter Zumthor waarmee de overheden overtuigd werden van de kwaliteit van deze herbestemming. De Nederlandse architect Bart Akkerhuis werkt met zijn team van de in Parijs gevestigde Studio Akkerhuis inmiddels alweer zeven jaar aan het ontwerp en de uitvoering van het Meelfabriek-project. De plannen van Studio Akkerhuis laten zien dat De Meelfabriek een bijzondere plek gaat worden. Het historische karakter van de gebouwen blijft behouden, terwijl op verschillende plaatsen met heldere architectonische ingrepen bestaande en nieuwe gebouwen een eigen identiteit krijgen én op unieke wijze worden geïntegreerd.

Het plan van Akkerhuis voor De Meelfabriek oogst wereldwijd erkenning met de benoeming tot finalist van World Architecture Festival 2019.

Omgeving De Meelfabriek: Leiden en omstreken
De Meelfabriek ligt binnen de Singels van Leiden en in de groene ring van het Singelpark. Per boot de stad in, wandelend of fietsend is ideaal. De 3-laags ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan bezoekers en bewoners.
Leiden is bekend om haar rijke geschiedenis. Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland, een grote historische binnenstad met grachten en vele monumentale hofjes, molens, kerken en stadspoorten en veertien musea. Het is bovendien een levendige stad met een rijk cultureel aanbod aan feesten en festivals. Ook op het gebied van muziek, dans en theater en winkels heeft u volop keus.

Verblijf in het appartement aan de Maalderijstraat is gebaseerd op een minimale huurtermijn van 3 maanden, zowel korter als langer verblijf is bespreekbaar. Het appartement wordt gemeubileerd aangeboden voor €2995,00 inclusief gas, water, elektra, internet, televisie en 9% BTW.

Lees meer met een pakket!

Algemene informatie

Stad Leiden
Wijk/buurt: Havenwijk-Zuid
Inschrijven gemeente: Ja
Opleverniveau: Kaal
Huisgenoten: Geen
Bezichtiging In overleg
Tonen op kaart